Μασάζ Εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος στη ζωή της γυναίκας, η οποία είναι γεμάτη αλλαγές και έντονα συναισθήματα. Το σώμα αρχίζει να διαφοροποιείται και να μεταμορφώνεται, με αποτέλεσμα η μέλλουσα μητέρα να νιώθει άγχος καθώς πλέον πρέπει να φροντίσει έναν ακόμη οργανισμό.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η γυναίκα έχει να αντιμετωπίσει αλλαγές στο αναπνευστικό, το μυοσκέλετικο και το ενδοκρινικό της σύστημα. Το κέντρο βάρους μετατοπίζεται πρόσθια η μάζα του σώματος αυξάνεται και η βάση στήριξης μεγαλώνει.

Όλα τα παραπάνω έχουν ως επακόλουθο η έγκυος να αντιμετωπίζει προβλήματα, και να μην είναι λειτουργική στην εργασία ή τις καθημερινές δραστηριότητες. Γι αυτούς τους λόγους κάθε μελλοντική μητέρα θα πρέπει να φροντίζει το σώμα της, για να μπορέσει να απολαύσει την ωραιότερη περίοδος της ζωής της.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει το μασάζ αποτελεί σημαντική ένδειξη για την αντιμετώπιση του οσφυοπυελικού πόνου, το οίδημα στα κάτω άκρα, την κατάθλιψη, τις ημικρανίες και την αϋπνία.

Η προγεννητική μάλαξη χαλαρώνει τους μυς και ενδείκνυται σε όλες τις εγκύους που έχουν ομαλή εγκυμοσύνη ενώ έχουν συμβουλευτεί και τον γιατρό τους.

Συνίσταται από τον 4ο μήνα της κύησης και μετά, ενώ εφαρμόζεται σε ολόκληρο το σώμα έκτος από την περιοχή της κοιλιάς. Για μια πραγματικά ξεχωριστή και απολαυστική εμπειρία είναι απαραίτητη η προετοιμασία του περιβάλλοντος. Ο  χώρος θα πρέπει να είναι ζεστός, ήρεμος και με χαμηλό φωτισμό.

Ο συνδυασμός χαλαρωτικής μουσικής και κάποιες φορές αρωματοθεραπείας με ελάχιστες ποσότητες συγκεκριμένων φυτικών αιθέριων ελαίων ενδείκνυνται. Χρησιμοποιείται ειδικό λάδι εμπλουτισμένο με θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες για θρέψη στο δέρμα. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές και ειδικές μαλάξεις που επικεντρώνονται σε μέρη που έχει ανάγκη η έγκυος. Κινήσεις σε πρόσωπο και αυχένα, στους γλουτούς, την πλάτη, πόδια κ.α.

Η εφαρμογή της μάλαξης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να γίνει σε ύπτια ή σε πλάγια θέση και με τη χρήση ειδικών βοηθημάτων όπως μαξιλαριών αναλόγως το στάδιο της εγκυμοσύνης.

Ο μασέρ εφαρμόζει βασικές τεχνικές για αργό και βαθύ μασάζ που προκαλεί χαλάρωση και έντονες ζωηρές κινήσεις που διεγείρουν τον οργανισμό. Χρησιμοποιεί τις παλάμες, φάλαγγες και τους αγκώνες του κάνοντας διατάσεις και έλξεις.

Πραγματικά μια αξέχαστη και απολαυστική εμπειρία για τη μέλλουσα μητέρα και το έμβρυο.

Οφέλη:

  1. Πνευματική χαλάρωση και ενίσχυση των δυνάμεων αυτο-ίασης
  2. Οι μύες, οι σύνδεσμοι και οι αρθρώσεις διατηρούνται μαλακοί και χαλαροί
  3. Αυξάνεται η κυκλοφορία και η ροή του αίματος διευκολύνοντας έτσι τη μεταφορά θρεπτικών ουσιών στον πλακούντα
  4. Βελτιώνεται η κυκλοφορία της λέμφου με αποτέλεσμα τη μείωση οιδημάτων στα κάτω άκρα
  5. Ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα
  6. Επιδρά θετικά στην κόπωση, την αϋπνία και τις ημικρανίες
  7. Ενδυναμώνει τη σχέση μητέρας – παιδιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
  8. Μειώνει τις ορμόνες του stress και έτσι τον κίνδυνο του πρόωρου τοκετού
  9. Ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος ώστε να αποφύγουμε τις ραγάδες
  10. Βελτιώνει την επίγνωση του σώματος και την υποστήριξη της στάσης του, καθώς το κέντρο βάρους στην εγκυμοσύνη αλλάζει

Συνεδρίες Μασάζ Εγκυμοσύνης

1 Συνεδρία 50 λεπτών
|
35€
4 Συνεδρίες 50 λεπτών
|
130€
6 Συνεδρίες 50 λεπτών
|
180€