Ενδυνάμωση

Διορθωτική Γυμναστική

Είμαστε ειδικοί για να γυμνάζουμε άτομα με χρόνιους πόνους. Κανείς δε θέλει να πονάει.

Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων αλλά και των αγώνων δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο των τραυματισμών των αθλητών ή των ασκουμένων κάποιες φορές ελαφρά ενώ άλλες σοβαρότερα.

Η διαδικασία που ακολουθείται για την επανένταξη του ατόμου που υπέστη τον τραυματισμό στο προπονητικό πρόγραμμά που ακολουθούσε ή για τη συνέχιση της καθημερινής δραστηριότητας που είχε πριν από τον τραυματισμό, πραγματοποιείται με διορθωτικές ασκήσεις. Συνεργαζόμαστε πάντα με τον γιατρό και τον φυσικοθεραπευτή καταλήγοντας έτσι από κοινού στο πλέον κατάλληλο ασκησιολόγιο.

Ενδυνάμωση μετά από τραυματισμούς

Η καλύτερη κατανομή της κίνησης με τις ασκήσεις που προτείνουμε επιτυγχάνει να μοιράσει ισομερώς τις δυνάμεις σε όλους τους σπονδύλους αλλά και τα ισχία απευαισθητοποιώντας τις περιοχές που προκαλούν συνεχή πόνο. Η ανατομική στάση του σώματος εξαρτάται από τις καμπύλες της σπονδυλικής μας. Οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι μύες την κρατούν στην ιδανική θέση χωρίς να καταπονείται κανένα στοιχείο της όταν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Οι τοπικοί σταθεροποιητές μύες (πολυσχιδής, μεσεγκάρσιοι, μεσακάνθιοι) επίσης παίζουν σπουδαίο ρόλο αφού ελέγχουν ιδανικά τη θέση των σπονδύλων και μεσοσπονδυλίων δίσκων κατά την κάμψη και έκταση του κορμού, την πλάγια κάμψη αλλά και τις στροφικές κινήσεις.

Σε περιπτώσεις παρέκκλισης από το φυσιολογικό σχήμα παρατηρούνται παθολογίες και προβλήματα καθώς μειώνεται buy Spotify Playsκατά πολύ η δυνατότητα της σπονδυλικής στήλης να αντιμετωπίσει τα φορτία και τις πιέσεις που δέχεται. Αντίθετα όταν το ανθρώπινο σώμα βρίσκεται στην ιδανική ανατομική θέση με δυνατούς και ενεργοποιημένους σταθεροποιητές μυς προσφέρει καλύτερη λειτουργία του νευρικού συστήματος καθώς τα μεσοσπονδύλια τρήματα είναι ανοιχτά και οι νευρικές ρίζες που αναδύονται από αυτά δε δέχονται πίεση.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει τη σημαντική συνεισφορά των εν τω βάθει μυών του κορμού και κυρίως του πυελικού εδάφους στη σταθεροποίηση και αποκατάσταση ατόμων με χρόνιο πόνο στη μέση, στα ισχία, την περιοχή της πλάτης, των ώμων και του αυχένα.

Ασχολούμαστε με την ενδυνάμωση ατόμων μετά από τραυματισμούς σε αρθρώσεις όπως

-Μέση

-Αυχένα

-Ώμος

-Γόνατο

-Αστράγαλος

Προλαμβάνουμε με την κατάλληλη μεθοδολογία προπόνησης βλάβες συνδετικού ιστού όπως 

-Τενοντίτιδες

-Βλάβες σε συνδέσμους

Είμαστε ειδικοί για να γυμνάζουμε άτομα με χρόνιους πόνους. Κανείς δε θέλει να πονάει. Εμείς μπορούμε να καταστήσουμε αυτά τα άτομα ξανά ενεργά μέλη της κοινωνίας και ικανά να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που σε πρότερο χρόνο ούτε που το είχαν φανταστεί.