Αθλητικό Μασάζ

Οι σκληρές και τακτικές προπονήσεις αφήνουν τους μυς μουδιασμένους και το σώμα να πονάει. Ο κύριος λόγος που οι επαγγελματίες αθλητές κάνουν μασάζ μετά τις προπονήσεις είναι γιατί οι μύες ανακτούν την ελαστικότητά τους και ξεκουράζονται σε μεγάλο βαθμό. Το μασάζ βοηθάει το σώμα να ξεφορτωθεί τοξίνες, επιταχύνει την αποθεραπεία και προστατεύει από τραυματισμούς.

Το αθλητικό μασάζ είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε με τον κατάλληλο συνδυασμό τεχνικών να στοχεύει σε περιοχές που σχετίζονται με το άθλημα. Επικεντρώνεται στους μυς που δουλεύουν σε μια επανειλημμένη κίνηση και έχουν κουραστεί από αυτήν. Στον επαγγελματικό αθλητισμό ή τον αθλητισμό επιδόσεων υπάρχουν δυο τύποι μασάζ: Το προ-αγωνιστικό μασάζ και το μετά-αγωνιστικό μασάζ.

Το προ-αγωνιστικό μασάζ είναι επιφανειακό, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθάει τους μυς να οξυγονώνονται καλύτερα και αυξάνει την ελαστικότητα των μυικών ομάδων που σχετίζονται με το άθλημα. Διαρκεί περίπου 20′ και είναι πολύ αποτελεσματικό.

Το μετα-αγωνιστικό μασάζ χρησιμοποιείται για την τόνωση της λεμφικής παροχέτευσης και της φλεβικής επιστροφής με συνέπεια την γρήγορη αποβολή τοξινών από το μυικό σύστημα.

Διεγείρει τις ορμόνες και τους νευροδιαβιβαστές που έχουν κυρίαρχο ρόλο στην ομοιόσταση, στη μείωση του πόνου, στη μείωση του άγχους και του στρες, και αυξάνουν την ευεξία του αθλητή. Η μάλαξη βοηθάει στην έκκριση ενδορφίνης, η οποία είναι η φυσική αναλγητική ουσία του σώματος που οδηγεί σε αίσθημα ευφορίας εξομαλύνοντας την ψυχική διάθεση.

Ένα μασάζ λίγες ώρες μετά από την προπόνηση θα κρατήσει το μυικό ιστό σε τέλεια κατάσταση. Όταν ο χρόνος ξεκούρασης μεταξύ των προπονήσεων είναι μικρός πρέπει να δίνεται στο σώμα σας οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεται ώστε να ανακάμψει. Σε περίοδο συνεχόμενων προπονήσεων, όσο περισσότερο μασάζ δέχονται οι μύες τόσο καλύτερα θα αποδίδουν. Αν θέλετε να έχετε τα μέγιστα  οφέλη που μπορεί να προσφέρει ένα αθλητικό μασάζ πρέπει να κάνετε μια συνεδρία μετά από κάθε έντονη προπόνηση.

Μια ρεαλιστική προσέγγιση για τη συχνότητα που πρέπει να αφήνεστε στα χέρια ενός μασέρ είναι, μια φόρα την εβδομάδα τουλάχιστον. Διαφορετικά μια επίσκεψη στις τρεις εβδομάδες μπορεί να έχει καλά αποτελέσματα ενώ κρατάει το σώμα του αθλητή υγιές. Το αποτέλεσμα του μασάζ είναι συσσωρευτικό που σημαίνει οτι κάθε επίσκεψη βασίζεται στην προηγούμενη. Το σώμα του δέκτη συνηθίζει στην πίεση και  ο μασέρ μπορεί να δουλέψει αποτελεσματικότερα χωρίς να ταλαιπωρεί τους μυς, ενώ η χαλάρωση έρχεται πιο γρήγορα.

Οφέλη του αθλητικού μασάζ:

-Αποκατάσταση της φυσιολογίας του μυός ο οποίος έχει τραυματιστεί

-Ενίσχυση της απόδοσης του ατόμου που αθλείται

-Αναζωογονεί το σώμα και την ψυχή

-Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου

-Συμβάλλει στη καλύτερη οξυγόνωση των ιστών, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Συνεδρίες Αθλητικού Μασάζ

Πακέτο Silver
1 Συνεδρία 40 λεπτών
|
25€
4 Συνεδρίες 40 λεπτών
+ Δωρεάν Τεστ Αξιολόγησης
|
90€
Πακέτο Gold
1 Συνεδρία 50 λεπτών
|
35€
4 Συνεδρίες 50 λεπτών
+ Δωρεάν Τεστ Αξιολόγησης
|
130€

Θέλετε να εξασφαλίσετε ότι θα είστε έτοιμος για τον μεγάλο αγώνα;

Στις 4 συνεδρίες σας παρέχουμε Δωρεάν Τεστ Αξιολόγησης για την ανίχνευση  Μυοσκελετικών Ασσυμετριών μεταξύ αριστερής και δεξιάς  μεριάς – μέσα από 14 θέσεις/δοκιμασίες.

Η ισορροπία στο μυοσκελετικό, επιτρέπει στο σώμα να αποδίδει πολύ πιο αποτελεσματικό μυϊκό έργο για την επίτευξη υψηλών επιδόσεων.