Βιογραφικό

Δημήτρης Λέκκος

Ο Δημήτρης Λέκκος γεννήθηκε το 1976 στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λάτρευε το υγρό στοιχείο, αγαπούσε  την κίνηση και θαύμαζε τη  δύναμη. Στα 9 του χρόνια ασχολήθηκε με την ενόργανη γυμναστική, στη συνέχεια με το βόλεϋ στον Αθλητικό σύλλογο Μέγας Αλέξανδρος ενώ σε ηλικία 16 ετών ασχολήθηκε με την κολύμβηση. Παράλληλα έκανε τα πρώτα του βήματα στην προπόνηση με αντιστάσεις σε τοπικό γυμναστήριο. Στα 18 του μετά από  πανελλήνιες εξετάσεις πέρασε στα Τ.Ε.Φ.Α.Α στο πανεπιστήμιο της Θρακης. Από το 3ο έτος της σχολής ξεκίνησε να δουλεύει σε γυμναστήρια ως σύμβουλος fitness και personal trainer.

Αποφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης, Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με ειδίκευση στην άσκηση για χρόνιες παθήσεις, στο αθλητικό μάνατζμεντ και στην κολύμβηση. Η αγάπη του για τη γυμναστική και η ευαισθησία του για άτομα με χρόνιους πόνους τον ώθησαν στην προσωπική εκγύμναση. Από το 2001 εργάζεται αδιαλείπτως ως personal trainer, προπονητής κολύμβησης, καθηγητής Φυσικής αγωγής και η εκπαίδευσή του είναι διαρκής. Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια και συνέδρια και είναι κάτοχος διεθνών πιστοποιητικών: στο TRX Suspension Training, Pilates, Pilates reformer και functional training. Έχει εκπαιδευτεί από τον επιστήμονα που θεωρείται αυθεντία στις παθολογίες της σπονδυλικής στήλης, στο χρόνιο πόνο στη μέση και στα προβλήματα πυελικού εδάφους, τον Dr Brent Anderson.

Είναι επαγγελματίας γυμναστής αθλητών, χορευτών αλλά και ανθρώπων με χρόνιους πόνους, ενώ έχει 2 χρόνια προΰπηρεσία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σαν ωρομίσθιος καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Κατέχει δίπλωμα ναυαγοσώστη λουτρικών εγκαταστάσεων και πρώτων  βοηθειών. Ασχολείται με την ελεύθερη κατάδυση αλλά και την αυτόνομη κατάδυση με μπουκάλες.

Εστιάζει στην ολιστική αντιμετώπιση του κάθε ασκούμενου με σκοπό να τον εκπαιδεύσει ώστε να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη του σώματος και της υγείας του. Σπούδασε ολιστικές θεραπείες στην Life Therapy Academy για 2 χρόνια, εκπαιδεύτηκε και μυήθηκε στην παραδοσιακή  κινέζικη ιατρική ενώ είναι πιστοποιημένος σε τεχνικές σωματικής αγωγής και θεραπείες όπως το shiatsu, το Thai massage και το λεμφικό massage.

Παρακολούθησε ασθενείς σε κέντρα αποκατάστασης με ορθοπαιδικές παθήσεις και χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα. Έχει συνεργαστεί με γυμναστήρια, φυσιοθεραπευτές και ιατρούς ορθοπαιδικούς βοηθώντας αυτές τις ειδικές ομάδες ατόμων να θωρακίσουν την υγεία τους  και να αποκτήσουν ένα καλαίσθητο και δυνατό σώμα.

Εμπειρία

Έχει 17 χρόνια εμπειρίας ως επαγγελματίας personal trainer και έχει βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους να απαλλαγούν από τον πόνο αλλά και να αλλάξουν την εικόνα του σώματός τους μέσα από μια εξατομικευμένη προσέγγιση, με σεβασμό στις προσδοκίες τους και με πρώτο στόχο την υγεία τους.

Αναλαμβάνει μαθήματα σε όλη τη Θεσσαλονίκη αλλά κυρίως δραστηριοποιείται στο κέντρο της πόλης και ανατολικά όπου και κατοικεί.