Παχυσαρκία

Παχυσαρκία και Γυμναστική

Οι μέθοδοι προπόνησης που χρησιμοποιούμε ενεργοποιούν τις μεταβολικές διεργασίες του σώματος ώστε να κάψει λίπος άμεσα και οι καύσεις να συνεχιστούν ώρες μετά την άσκηση.

Παχυσαρκία είναι η κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται από την αυξημένη εναπόθεση λίπους στις λιποαποθήκες του οργανισμού. Δηλαδή η αύξηση βάρους του ανθρώπινου σώματος σε λίπος και όχι σε μυϊκή μάζα. Υπέρβαροι ή παχύσαρκοι χαρακτηρίζονται τα άτομα που ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) ξεπερνά τα 25% για τους άνδρες και 30% για τις γυναίκες.

Η μεταμόρφωση του σώματος

Ο βασικός μεταβολισμός του κάθε ανθρώπου εξαρτάται και επηρεάζεται από το φύλο, την ηλικία, τη σύσταση του σώματος, τη δραστηριότητα του και τη διατροφή. Σύμφωνα με μελέτες μειώνεται κατά 5% με κάθε δεκαετία που περνάει, μετά τα 40 έτη. Είναι διεθνώς αποδεδειγμένο ότι η συστηματική άσκηση αποτελεί την καταλληλότερη παρέμβαση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παχυσαρκίας καθώς με τη φυσική δραστηριότητα επιτυγχάνουμε να ενεργοποιήσουμε τον μεταβολισμό και να αυξήσουμε την απώλεια λίπους. Εξάλλου η γυμναστική είναι απαραίτητη για υγιεινή διαβίωση, ευεξία στις καθημερινές δραστηριότητες και ψυχική ισορροπία. Η βελτίωση της εικόνας του σώματός μας, χαρίζει βελτιωμένη διάθεση, χαμόγελο  και αυτοπεποίθηση σαν αποτέλεσμα της θετικής ενέργειας που νιώθουμε!

Θα δείτε το σώμα σας να μεταμορφώνεται μέσα από τα επιστημονικά προγράμματα μας για αύξηση των καύσεων του λίπους και απώλειας βάρους. Θα σας κάνουμε να αγαπήσετε την άσκηση και να φτάσετε στο ιδανικό για εσάς βάρος. Εμείς συνδυάζοντας αερόβια προπόνηση και μυϊκή ενδυνάμωση με αντιστάσεις δημιουργήσαμε το καλύτερο δυνατό σύστημα καύσης λίπους για την επίτευξη των στόχων που αφορούν στην απώλεια βάρους.

Οι λύσεις που προσφέρουμε περιλαμβάνουν κατάλληλα προγράμματα άσκησης και συμβουλές διατροφής για τη βελτίωση του μεταβολισμού μας και τη μεγιστοποίηση της καύσης λίπους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φροντίζουμε να εξαλειφθούν φαινόμενα μυϊκής χαλάρωσης, κυτταρίτιδας και πλαδαρότητας, που είναι το αποτέλεσμα κακών διατροφικών συνηθειών, άστοχων συμβουλών και λανθασμένων ή μονότονων τρόπων άσκησης.

Κάψιμο λίπους

Αυτή είναι η επιθυμία όλων σχεδόν των ασκουμένων που μας προσεγγίζουν για να βελτιώσουν την υγεία και την εμφάνισή τους. Οι πολύπλοκες εξισώσεις καρδιακών παλμών και μέγιστης πρόσληψης Ο2  αποπροσανατολίζουν και φορτώνουν τον αθλούμενο συνεχώς με πολύπλοκες  πληροφορίες οδηγώντας τον σε αδιέξοδο. Ευτυχώς για όλους μας η λύση υπάρχει και ονομάζεται προπόνηση σε συνδυασμό με συχνό και ποιοτικό φαγητό.

Η προπόνηση πρέπει να προκαλεί χρέος οξυγόνου αλλά και κατανάλωση λίπους από τις αποθήκες του σώματος, ενώ η διατροφή θα ξυπνήσει τις κατάλληλες ορμόνες που θα διεγείρουν τον μεταβολισμό. Οι μέθοδοι προπόνησης που χρησιμοποιούμε ενεργοποιούν τις μεταβολικές διεργασίες του σώματος ώστε να κάψει λίπος άμεσα και οι καύσεις να συνεχιστούν ώρες μετά την άσκηση.           

Επιλέγοντας εμάς θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα από κάθε άλλη φορά. Θα καταλάβετε τη διαφορά στο σώμα σας πολύ γρήγορα και το αποτέλεσμα θα αναπτερώσει το ηθικό σας δίνοντας επιπλέον ώθηση στην προπόνηση που κάνετε!