Ταϊλανδέζικο Μασάζ

Το ταϊλανδέζικο μασάζ είναι μια από τις αρχαιότερες τεχνικές της Παραδοσιακής Ταϊλανδεζικής Ιατρικής. Η προέλευση του συνδέεται με τα Βουδιστικά Μοναστήρια και ξεκινά πριν από 2500 χρόνια. Βασισμένο στην αρχαία ταϊλανδέζικη μάλαξη και την Ινδική φιλοσοφία της yoga, διαδόθηκε στο δυτικό κόσμο και είναι πολύ δημοφιλές μέχρι και σήμερα. Χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό τεχνικών ολιστικής ρεφλεξολογίας διατάσεων από τη yoga, πιέσεις σημείων και πιέσεις στους μεσημβρινούς.

Σύμφωνα με τις παραδόσεις, το ανθρώπινο σώμα φέρει ορισμένους αγωγούς ή ενεργειακά κανάλια. Οι αγωγοί αυτοί ονομάζονται Sen και μέσα σε αυτούς η ενέργεια που κυλάει υποστηρίζει τη σωματική, διανοητική και συναισθηματική δραστηριότητα του οργανισμού. Το μπλοκάρισμα και η ανισορροπία στην κατανομή αυτής της ενέργειας μπορεί να προκαλέσει πόνο ή ασθένεια. Το ταϊλανδέζικο μασάζ επικεντρώνεται στην εξισορρόπηση αυτών των αγωγών και με προσεκτική εφαρμογή πιέσεων βοηθάει να απελευθερωθεί το ενεργειακό μπλοκάρισμα και η στασιμότητα. Εφαρμόζονται διατάσεις σε όλες τις μυϊκές ομάδες για την ανακούφιση από τις εντάσεις, καθώς βελτιώνεται η ευλυγισία και η στάση του σώματος.

Στο ταϊλανδέζικο μασάζ υπάρχουν τεχνικές των εσωτερικών οργάνων που βελτιώνουν τη λειτουργία της αναπνοής. Μια ευεργετική και έντονη μορφή μάλαξης που χαλαρώνει βαθιά νου και σώμα, μειώνοντας την ένταση και το στρες.

Παραδοσιακά το ταϊλανδέζικο μασάζ ασκείται στο δάπεδο και ο δέκτης φοράει ελαφρύ ρουχισμό. Ο μασέρ χρησιμοποιεί τα χέρια, τα γόνατα και τα πόδια, καθώς και ολόκληρο το σώμα του για να εφαρμόσει τις εκτάσεις και τις  τεχνικές (όμοιες με τη yoga). Περιλαμβάνει επίσης πιέσεις με τους αντίχειρες, την παλάμη, τους αγκώνες και τα πέλματα για καλύτερες διατάσεις σε κάθε μυ του ανθρώπινου σώματος.

 

“Σαν αποτέλεσμα αποκαθιστά τη ροή της ενέργειας, ενισχύει τη δύναμη αυτοθεραπείας του οργανισμού, ανοίγει τις περιοχές που έχουν συμφόρηση και επαναφέρει τον νου, το σώμα και το πνεύμα σε αρμονία.”

 

Οφέλη:

– Ευλυγισία και ελαστικότητα

– Μειώνει δραστικά τον κίνδυνο τραυματισμών

– Αποδεσμεύει τη συναισθηματική και νοητική ένταση που συσσωρεύεται στο σώμα

– Προσφέρει απόλαυση

– Δίνει αίσθημα ηρεμίας, άνεσης, ενέργειας και ευεξίας

– Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος

– Προσφέρει εξισορρόπηση της ενεργειακής ροής

– Βελτιώνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος

– Καταπολεμά την αϋπνία και τον πονοκέφαλο

– Ενεργοποιεί τα 7 chakras του σώματος

Συνεδρίες Ταϊλανδέζικου Μασάζ

1 Συνεδρία 50 λεπτών
|
50€
4 Συνεδρίες 50 λεπτών
|
180€