Μασάζ Ξεκλειδώματος

Είναι μια μέθοδος μασάζ με συγκεκριμένη νευρομυϊκή προσέγγιση  και στοχευμένη κινητοποίηση της σπονδυλικής στήλης. Η προσέγγιση αυτή μέσω των ειδικών τεχνικών που εφαρμόζονται (μασάζ – ασκήσεις – νευρο-μυΪκές τεχνικές) καταφέρνει να αλλάξει την αντίδραση του σώματος σε σχέση με τον πόνο και την ασθένεια, αφαιρώντας την αιτία του πόνου.

Δεν υπάρχει απροσδιόριστος πόνος στην περιοχή της μέσης. Κάτι προκαλεί τον πόνο και πρέπει να αναγνωριστεί. Επαναλαμβανόμενος ερεθισμός των ιστών που προκαλούν πόνο τους κάνει πιο ευαίσθητους. Ο ερεθισμός προέρχεται από κακές στάσεις και κινήσεις σε συνδυασμό με αυξημένα φορτία. Αυτά πυροδοτούν τον πόνο (pain triggers). Στόχος μας είναι να ανιχνεύσουμε και να αναγνωρίσουμε τα pain triggers για κάθε άτομο που υποφέρει από πόνους στη μέση και να τα εκμηδενίσουμε. Στη συνέχεια θα σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα διορθωτικής γυμναστικής.

Η αξιολόγηση ξεκινά με μια σειρά από κρίσιμες ερωτήσεις που θα μας δώσουν τα στοιχεία που χρειάζονται για το πρόγραμμα ενδυνάμωσης που θα ακολουθήσουμε. Η προσσέγγισή μας για την αναγνώριση της αιτίας του πόνου κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης είναι να τον προκαλέσουμε ηθελημένα με διάφορα test. Το test πρόκλησης πόνου είναι πολύ σημαντικό και αναντικατάστατο στο να ανακαλύψουμε ποιες στάσεις, κινήσεις και φορτία ενισχύουν και επιδεινώνουν τον πόνο και πως αυτές μπορούν να τροποποιηθούν και να εκτελούνται pain-free. Οι εναλλακτικές κινήσεις και στάσεις θα σας βοηθήσουν να ξαναβρείτε τους φυσιολογικούς σας ρυθμούς μειώνοντας την ευαισθησία του πόνου μέρα με τη μέρα.

Ασυμμετρίες δύναμης και κίνησης – ειδικά στα ισχία – μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στη μέση. Ανισορροπίες δύναμης και αντοχής στη δύναμη των μυών του κορμού προκαλούν προβλήματα στη μέση ιδίως όταν οι ραχιαίοι μύες είναι πιο αδύναμοι από τους κοιλιακούς.

Η διόρθωση των ασυμμετριών με διορθωτικές ασκήσεις είναι το πρώτο στάδιο του πλάνου που προτείνουμε. Όταν η σπονδυλική στήλη είναι υγιής 3 φυσιολογικές καμπύλες παρατηρούνται: Η αυχενική λόρδωση, η θωρακική κύφωση και η οσφυική λόρδωση. Αυτή είναι η φυσική της θέση κατά την οποία δέχεται το λιγότερο stress και είναι πιο ανθεκτική όταν εκτίθεται στις δυνάμεις που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν ένας μυς είναι σε σπασμό τότε ο πόνος οδηγεί σε ευθειασμό της οσφυικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης.

Οι τεχνικές μας, που ξεκλειδώνουν τη σπονδυλική στήλη, εστιάζονται σε συγκεκριμένα trigger points και μαλακούς ιστούς και είναι σχεδιασμένες με βάση την απαλή πίεση, επαναφέροντας με τον τρόπο αυτό τις φυσιολογικές καμπύλες της σπονδυλικής. Θα σταθεροποιήσουμε τις περιοχές του σώματος που χρειάζονται σταθεροποίηση και θα κινητοποιήσουμε άλλες που έχουν στασιμότητα. Στη συνέχεια θα ανακαλύψουμε τη στάση που επιτρέπει μια όρθια θέση χωρίς να είναι  υπερενεργοποιημένοι οι ραχιαίοι μύες έτσι ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές υποτροπές σε σπασμούς – πόνο.

Μειώνοντας την ένταση και την υπερένταση στους μυς θα ελευθερώσουμε ενέργεια που θα βοηθήσει την ίαση και θα δώσει μεγάλη ώθηση στον οργανισμό για να επιτελέσει τις υπόλοιπες λειτουργίες του.

Το μασάζ ξεκλειδώματος σπονδυλικής στήλης ενδείκνυται στις εξής περιπτώσεις:

-Σπονδυλολίσθηση

-Δισκοκήλες

-Προβολές δίσκων

-Στένωση

-Αυχενικό

-Αρθραλγίες

-Νευραλγίες

-Ψύξη

-Καταπόνηση του σκελετού από υπερκόπωση

-Ψυχοσωματικούς πόνους και συνεχή ένταση

Συνεδρίες Μασάζ Ξεκλειδώματος Σπονδυλικής Στήλης

Πακέτο Silver
1 Συνεδρία 50 λεπτών
|
45€
4 Συνεδρίες 50 λεπτών
|
160€
Πακέτο Gold
1 Συνεδρία 80 λεπτών
|
70€
4 Συνεδρίες 80 λεπτών
|
260€

Θέλετε να αναγνωρίσετε την αιτία του πόνου στη Σπονδυλική Στήλη σας;

Καινοτομο Τεστ Ανιχνευσης της Αιτιας του πονου. Διαρκεια: 60 λεπτά | 60€

Χτιστε μια δυνατη Σπονδυλικη Στηλη με το Εξειδικευμενο Ασκησιολογιο μας το οποιο θα λαβετε και σε ηλεκτρονικη μορφη. Διαρκεια: 60 λεπτα | 50€

#Προσφορα: Πακετο Silver + Τεστ Ανιχνευσης πονου + Ασκησιολογιο | 200€